Bejelentés


Gyalogos oldal


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Miért jó a gyaloglás?

• A gyaloglásra nem kell várni a megállóban; a gyalogos nem ragad be a közlekedési dugóba.
• A gyalogláshoz nem kell benzinkútba menni, nem kell autót venni, és nem kérik a jegyet.
• A gyaloglás nem zajos, és nem büdös.
• A gyalogosnak nincsenek parkolási problémái.
• A gyalogos soha nem üt el senkit.
• A gyaloglás csökkenti az elhízás veszélyét, és a szív-, és érrendszeri megbetegedések számát.
• A gyaloglás jót tesz az idegrendszernek, és a mentális egészségnek.
• Gyaloglás közben barátokkal, ismerősökkel találkozhatunk, beszélgethetünk.

Mindenki gyalogos. Vagy gyalogos is.

Budapesten, és általában Magyarországon nem tervezik a gyalogosforgalmat, és nem számlálják a gyalogosokat. A szakma úgy tekint a gyalogosforgalomra, mint ami „majd kialakul.” Alakul magától?

A gyalogos területekre (járdák, terek) a közlekedésmérnökök úgy tekintenek, mint használaton kívüli, szabadon felhasználható területekre. Amikor a nyolcvanas években kezdett kevés lenni a parkolóhely, akkor az autók elkezdtek felparkolni a járdákra – és ezt a hatóság a mai napig tétlenül nézi, sőt sok helyen ezt ma is eleve bekalkulálja a parkolási tervbe. Amikor a kilencvenes évektől megerősödtek a kerékpáros szervezetek, és egyre határozottabban kezdték követelni a nekik járó infrastruktúrát, egyszerűen sárga csíkokat festettek a járdákra, mondván, hogy ott kerékpárút létesült. Helyes ez így?

Egy város nem az autópályáitól jó vagy nem jó, nem a mélygarázsoktól, és nem is a hipermarketektől, vagy a plázáktól. Egy város a sétányaitól, a tereitől, a korzóitól és a promenádjaitól szerethető – ha szerethető. A sétálástól, a kószálástól, az andalgástól, a csavargástól. Nem?

Ez az induló honlap lehet, hogy egy mozgalom kezdete, és reméljük, hogy lesz belőle egy-két megvalósuló projekt. Ez a honlap fórumot kíván adni mindazoknak, akik jobb gyalogos lehetőségeket szeretnének. Egyetértesz? Mást gondolsz?

Semmiképpen sem vagyunk az eddigi gyalogos szervezetek ellen, sőt, nagyon nagyra értékeljük eddigi munkáikat; és kifejezetten törekszünk a velük való együttműködésre, együtt gondolkodásra. Leszünk barátok?

Ha kérdésed, véleményed van, írd meg nekünk az Üzenőfal oldalon.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!